"Some days you just let the world change your spirit"

När jag vaknade idag var jag säker på att detta skulle bli en riktig skitdag. Jag var trött som ett ägg efter sen träning igår och en oförmåga att somna på natten gjorde att jag ville kasta mobilen i väggen när den ringde. Lägenheten luktade fortfarande lite rök från vår premiäreldning kvällen innan och jag ville bara stanna kvar under täcket hela dagen lång.
 
Små saker under dagen omvände mig dock sakta men säkert. Det började i bilen på väg till jobbet när radion plötsligt spelar Bryan Adams "Straight from my heart" och jag tänkte tillbaka på den där perioden när jag smög in i storebror Magnus rum och smyglyssnade på hans skivor när han inte var där. Ace of Base, Bryan Adams och mr Music Hits. Good times.
 
När jag kom in på personalrummet blev jag ännu mer positiv då någon gjort adventsfint med tända ljus precis överallt. Snacka om mysigt! På min plats hittade jag också en present från min fina kollega som bakat julgodis redan. Första leendet var ett faktum.
 
 
Innan lunch skulle mina franskelever muntligt presentera vädret för klassen. Jag hade väl trott att vissa inte skulle vara klara och att andra skulle ha glömt sina väderkartor, som de på nåder fått ta med sig hem, men alla genomförde det och alla var toppenduktiga. Sista lektionen såg jag och en av mina engelskklasser klart den underbara filmen "Radio". Vem kan vara sur efter den avslutningen?
 
Så nu sitter jag här. Helgen är ett faktum och även om den till stor del kommer att bestå av uppsatsskrivning så känns det rätt bra ändå :)
 
 
 

"When things get flipped upside down"

Igår fick vi en tråkig nyhet i laget. Vår superback och kapten Therése kan inte spela mer på grund av sin knäskada. Såklart skittråkigt, inte bara för att vi behöver henne där nere på backen, men också för att hon måste sluta med det hon tycker är allra roligast. Som tur har hon nu titeln assisterande coach och kommer att bidra sjukt mycket från bänken. Vi som har haft henne som tränare vet att det kommer att bli tokbra. En bild från fjolårssäsongen:
 
 
 
 
PS! Inlägg om helgen kommer så fort jag fått lite bilder.

"Reality is the leading cause of stress for those in touch with it"

Idag har jag mest stressat runt på jobbet. Trodde jag var sjukt smart och hjälpsam när jag erbjöd mig att vakta de som skulle ta ett prov samtidigt som jag hade franska med deras klass. Det var jag inte. I mitt huvud skulle de eleverna sitta på ett grupprum med dörren öppen och jag undervisa i klassrummet. Trodde nog att eleverna skulle vara tystare och jag smidigare. Jaja, eleverna tog provet och de fick nog lugn och ro till slut. Att jag har stressat ihjäl mig på cupen är däremot ingen hit. Tur att jag snart ska få åka till Linköping och vila upp mig tillsammans med Anders kompisar med bihang. Det kommer att bli en toppenhelg!
 
Men först ska jag försöka komma in på högskolans hemsida som verkar ha gett upp precis nu när vi ska ha seminarium. Tur att jag har använt upp min stresskvot för idag så jag sitter här och chillar medan jag väntar på att det ska funka. Trevlig helg på er! Och...stressa inte!
 

"Not to brag, but I'm pretty fabtastic"

Igår höll jag det tredje och sista talet i retorikkursen. De andra talen har varit rätt lätta att klar av, men inför det igår var jag toknervös. Uppgiften var att vi skulle hålla ett hyllningstal till oss själva i "jag"-form. Det vill säga att vi skulle under 5 minuter förklara varför vi var så himla bra. Inte alls pinsamt. Jag lovar.
 
Saken blev inte bättre av att studenterna innan mig fegade ur och lyckades på olika sätt undgå att prata om sina bra egenskaper genom att berätta massa barndomsminnen eller om sina egna barn, så när det var min tur blev jag milt sagt lite torr i munnen. Oavsett så körde jag på och med lite citat av H P Burman och lite ironi och mycket humor kom jag i mål. Med röda kinder och sandpappstunga var det bara att vänta på feedbacken från läraren och som tur var så var den bra. Hon tyckte att "det var befriande att jag kunde säga att jag var bra" och att jag hade gjort uppgiften på rätt sätt. 
 
Vet inte om jag blivit någon bättre talare av denna kurs, men det har i alla fall varit en ganska rolig kurs. Nu återstår några skriftliga uppgifter och sen är det bara sista delkursen kvar. Jippie!
 
 
 
 

"I base most of my fashion sense on what doesn't itch"

Igår under en av mina pluggpauser tog jag och kollade in nellys utbud av klänningar. Lika jobbigt varje år när julbordssäsongen sätter igång och man har INGENTING att ha på sig. Har kollat runt på stan i flera veckor och hittar absolut nada. Därför var det en trevlig överraskelse att det fanns så mycket snyggt på nätet :) 
 
 
 
 
 
 

"The fine line between having self esteem and being self absorbed"

Kursen som jag läser nu är och har varit riktigt bra och jag har lärt massor, men uppgiften vi har tills på onsdag gör att jag nu tänker i andra banor. Hur i hela fridens namn skriver man ett hyllningstal till sig själv utan att låta som en pompös, dryg, självgod jävel? Hjälp!!!
 
 
 
 

Escaping reality part II

För andra gången på en vecka flydde jag verkligheten totalt. I tisdags var det konsertdate med mannen och igår var det lagfest med innebandybrudarna.Efter en intens pluggperiod och med vetskapen att nästa vecka blir jobbig med 2 seminarium, ett tal, en inlämning och rättning av uppsatser, kändes det så himla skönt att bara strunta i allt igår och bara ha det otroligt gött.
 
Vi drog in till Oslo tidigt igår för att möta Holmlia. Förutsättningarna innan matchen var att vi, om vi vann, skulle vara solklara tvåor i serien, men att vi vid förlust skulle hamna på samma poäng som Holmlia. Alltså hade en vinst varit allra bäst. Tyvärr hängde vi inte riktigt med i de två första perioderna. Det kändes som att vi kämpade och slet, men inte fick ut något av det. Det fick Holmlia däremot, som ledde med 6-1 innan flytet kom. Vi kämpade oss upp till 7-6, men där var det stopp. En riktigt bra upphämtning, men vad hjälper det? En förlust är en förlust.
 
Som tur var fick jag träffa fina Jennie, som var på besök och efter en timme bredvid henne på bussen tillbaka till Fstad kändes det ju bra igen. Hon har en förmåga att aldrig knäckas oavsett hur mycket motgång hon möter. Hon ser alltid något positivt att ta fram i alla situationer. Det är något jag beundrar henne för.
 
På kvällen kom brudarna hit och det blev en riktigt bra kväll med paketspel, snapsvisor och fuldans. Alla såg ut att ha det toppen och det är ju det viktigaste. Sent som tusan drog vi ner på stan och fortsatte fuldansen. Sen gick vi hem i stormen, jag och min man.
 
 
 
 

"We were friends and lovers and clueless clowns"

Igår var den bästa dagen på mycket länge. Efter en ovanligt bra och innehållsrik planeringsdag där jag fick många bra tips och idéer skyndade jag mig hem så att vi skulle hinna med tåget in till Oslo. Vi hade egentligen planer om att strosa runt i stan och hitta en mysig restaurant, men väl framme var vi så hungriga och vädret var inte direkt inbjudande, så vi hoppade in på närmaste ställe som hade öl och burgare.

 

Istället för att stå i kö ute  i regnet tog vi en öl på puben intill Sentrum Scene, där de såklart värmde upp med Keanemusik. Och vad jag gillar deras musik! Konserten var riktigt bra med grym sång och bra show. Mysig arena förresten den där Sentrum Scene.  Det var helt fullt och bra stämning. Tyvärr lite FÖR bra stämning på en tant som satt brevid Anders. Hon hade druckit en eller 5 öl för mycket och blev odrägligare för varje låt. När hon hårddansade uppe på läktaren och viftade med armarna i Anders ansikte samt skulle hålla min hand, fick jag nog. Snäll som han är så log Anders bara och satte sig närmare mig, och hon körde på. Det var riktigt pinsamt. Ja, självklart ska man ha roligt, men att nästan våldta folk på läktaren i dansen känns lite FÖR drygt.  Sista halvtimman gick vi därför ner på golvet och poppade utan den hysteriska 50-taggaren brevid oss.

 

Bästa låten var för övrigt "Souverign light cafe", som är riktigt skön. Tom körde också en ballad helt ensam på piano som jag inte hade hört förrut och den var riktigt grym. Sen har han ju en falsett som är helt magisk och jag måste hålla med de som säger att bandet låter riktigt bra live.

 

Sammanfattningsvis var det en riktigt toppenkväll igår och gud vad skönt det var att få lite kvalitetstid tillsammans utan att diskutera matlagning, träning, elever eller plugg. På tåget hem somnade vi båda två och gick vimmelkantiga hemåt runt halv 2-tiden. Trött i mössan idag, men det var så lätt värt det.

 

Magiska Tom :)

"Trying to make a move just to stay in the game"

Imorgon är det äntligen dags för Keane-konserten! Som jag skrivit förut hade jag nog uppskattat det mer för några år sedan när jag lyssnade på dem mycket mer, men det ska bli riktigt kul nu med. Älskar ju att gå på konsert och Tom Chaplin har ju bara en helt fantastisk behaglig röst och ryktet säger ju att han är ännu bättre live. Har kollat in setlistan och känner till de flesta sångerna så det blir nog bra.
 
Det ska också bli skoj att rymma iväg från verkligheten med jobb, plugg och träning för en kväll. Var riktigt länge sedan vi unnade oss något så det ska bli tokmysigt att äta lite gott, gå på konsert och göra något tillsammans bara vi två :)
 
 
 

"A dad is someone who wants to catch you before you fall, but instead picks you up, brushes you off, and lets you try again"

Grymt skönt med vinst igår mot Tunet. Att vi skulle kunna smita iväg med båda poängen var det väl ingen som trodde var omöjligt, men att resultattavlan skulle stå på 7-0 vid matchslut var däremot otippat. Vi lirade bra innebandy och var som regel först och tvåa på alla bollar. Vi var bättre på alla platser och med superThea i mål är det ju nästan omöjligt att förlora. Igår stoppade hon 28 skott. Det ska väl tilläggas att Tunet sköt på det mesta, men att inte släppa in någon endaste skitboll är sjukt imponerande. Annars gjorde min forwardkompis Natta en riktigt bra match. Hittade på massa i anfall, hade 3 ass och jobbade dessutom som ett djur i försvar.
 
Idag är det farsdag. Den firar jag med att skriva ihop ett nytt tal till seminariet på tisdag. Är fortfarande i processen att välja ämne så har inte särskilt mycket än, men tror att det löser sig. Ska iväg och kolla på Anders match klockan 14 och får därmed sätta upp kvällen som pluggtid.
 
Farsdag i både Norge och Sverige idag. Man kan ju tycka att det är ganska rimligt att det är samma datum i båda länderna, men så är inte fallet med morsdag och varför vet jag faktiskt inte. Oavsett så har jag i min egna lilla bubbla helt glömt att skicka kort till min fina pappi idag. Så här kommer ett kort och ett stort GRATTIS till min allra bästa pappa <3
 
 
 

“When you finally go back to your old hometown, you find it wasn't the town itself you missed but your childhood”

Fredag idag och hur skönt är inte det? Smygstartar dagen med att sitta tentamensvakt och sen ska mina franskelever få ha muntliga presentationer. Det ska bli kul att se vad de får till. Många lärare tycker att det är supertråkigt att sitta vakt, men jag tycker det är skönt. Det är tyst och lugnt och eleverna jobbar, i alla fall om man har tur som jag att sitta första lektionen :)
 
Igår var det sista innebandyträningen innan matchen imorgon. Vi ska lira mot Tunet och det ska bli skoj. Lite ändringar i kedjorna har väl präglat veckans träningar och det har väl inte funkat helt optimalt, men igår kändes det helt ok och det ska bli kul att se hur vi funkar tillsammans.
 
I onsdags höll jag första talet i retorikkursen som ingår i svenskakursen jag läser nu. Snacka om nervöst, även om det var över nätet. Uppgiften var att framföra ett informativt tal om vår hemort. Först så hade jag problem att få ihop 5 min. Jag menar, hur mycket intressant finns det egentligen att säga om Hammerdal? Ni som har varit där vet ju att det inte direkt är känt för något speciellt. Hur som helst så insåg jag när jag var färdig att jag skrivit alldeles för mycket, så kanske det ändå finns mycket spännande i Hammerdal. Min inledning i talet var:
 
"Orten Hammerdal ligger 7 mil norr om Östersund på 45:an, ja, bokstavligt talat  45:an. Orten hör till Strömsunds kommun och ligger vid Hammerdalssjön. De flesta som kommer hit stannar i 3 minuter. Det är nämligen den tid det tar att köra genom samhället med bil, från att man passerat välkomstskylten uppe vid betonggjuteriet, till att man kör förbi välkommen återskylten nere vid OK, om man nu kommer söderifrån".
 
Oavsett så fick jag väldigt bra feedback trots att jag var supernervös. På tisdag är det dags igen, men då ska vi hålla ett argumenterande tal på valfritt ämne. Men först ska jag ju ta helg och vinna en innebandymatch :)
 
 

"Up like a rocket and down like a stick"

Eller "upp som en sol och ned som en bajskorv", som en klok dam en gång skrev. Oavsett så fattar ni galoppen här. Högt uppe efter en väl genomförd muntlig tenta i fredags. Idag fick jag tillbaka feedbacken på min c-uppsats i engelska och plötsligt var jag nere på jorden igen.
 
Jag har bytt handledare efter diverse strul och milt uttryckt så är inte min gamla och min nya handledare riktigt på "samma page" vad gäller kriterier för en korrekt och bra uppsats. Om jag hade lämnat in uppsatsen som den var innan min gamla handledare slaktade den och fick mig att ändra om 99 procent av texten så hade nog min nya varit gladare än hon gav uttryck för nu.
 
Det jag försöker säga är att jag har ett stoooort jobb att göra i förhållande till att ändra tillbaka det mesta som det var och såklart ändra 1000 andra saker innan den ens kan godkännas till opponering. Snacka om stick, eller bajskorv, eller you name it.
 
 
 
Tjurar lite över det samtidigt som jag förbereder mig inför seminariet imorgon. Där ska jag hålla ett 5 minuter långt informativt tal om min hemort. Spännande värre. Over and out.

"Maybe it's just me..."

Alltså herr Ugglas tolkning av Olle Ljungströms "Jag och min far" lämnade tydligen inte ett öga torrt i Sverige igår. Här i Norge var det torrt i ögonkroken däremot. Jag klarar liksom inte att beröras av någon, som istället för att mjukt framföra en så känslosam låt med otroligt vacker text, bräker fram refrängerna som ett får. Kalla mig okänslig, men det funkar liksom inte. Än en gång var Miss Li överlägsen och Darins sammetsröst börjar sakteliga omvända mig. Over and out.
 
 

"The good things in life are right in front of you"

Ska njuta av den här helgen som att det aldrig mer blir helg. Tentan är genomförd och jag fick beskedet att jag klarat mig på en gång. Så får vi se nästa vecka om det till och med ramlar in ett VG. Känns som att det kvittar egentligen, så länge 15p är i box så är jag nöjd.
 
Ikväll ska vi iväg och mysa med några kompisar och bara prata strunt och äta mat. Så nu har jag bytt ut grammatikboken mot en öl :)
 
 
Imorgon ska jag ta en väldigt lång och, om jag får säga det själv, välförtjänt sovmorgon. Sen ska jag äntligen hinna ut på ett distanspass tänkte jag. Ska bli så himla gött.
 
Livet är bra gött! Trevlig helg på er!
 
 

"Energy Stealers Help You Fail"

Idag känner jag bara att jag måste få skriva av mig lite. Jag blir galen av dessa människor som bara suger ur energin ur kroppen på en. Har man inget bättre för sig än att gnälla och sura över tråkigheter i livet så kan man faktiskt vara tyst. Ja, självklart kan man ha dåliga dagar, men när det blir ALLA dagar får man faktiskt försöka hålla tyst, för allas trevnad.
 
Och ja, klart man har rätt att gnälla lite när saker går på tok eller man är missnöjd över något, men då får man väl för tusan göra något åt det också. Tänk när ni får riktiga problem säger jag bara! Energitjuvar är nog bland det värsta jag vet.
 
Usch vilket tråkigt inlägg det här blev, men nu känns det ändå bättre. Tur att jag ändå har massa människor runt mig som matar mig med energi. Ska söka mig mer och mer till dem och undvika tjuvarna.
 
Nu ska jag iväg på träning och få en extra dos med energi :)

torstenssons

ännu en svensk i Norge

RSS 2.0