"Just like X-mas"

 
Resan upp gick alldeles förträffligt och snacka om lyxigt att bli hämtad på flygplatsen av både mammi och pappi. Torsdagen rullade på med plugg och en springtur som jag bara precis överlevde. Det började nämligen att toksnöa och blåsa och det blev ett alldeles för bra sparkföre på vägen. Så jag halkade runt i 7 kilometer och försökte hålla mig på vägen och inte blåsa av. En timma senare sprack det upp och blev jättefint. Typiskt.
 
 
 
 
På kvällen kom Krille, Anna och Alvan och senare även Magnus. Kändes nästan som på julen :) Jag fixade klart med tackkorten och skickade iväg dem - äntligen.
 

Igår, innan begravningen var vi ute och lekte i snön jag och Alva. Hittade en old school kälke som gick bra, trots minimalt med snö.
 
 
 
Snart kommer Blixt förbi och sen ska vi ner till farmor en sväng och hälsa på. Skriver mer sen.
 
 
 

“Not all those who wander are lost”

Full fart på jobbet som vanligt. Har lagt klart idiotsäkra lektionsplaneringar till vikarierna. Ingen hit att vara borta 2 dagar denna vecka, men det ska nog gå bra. Ska ha 2 engelsklektioner nu med niorna och sen överleva ett seminarie om funktionell grammatik för att sedan hoppa på bussen till Gardermoen.
 
Ska bli skönt att komma hem en sväng, även om det såklart är under tråkiga omständigheter. Ska mysa massa med Alvan och hoppas få träffa Tim och Blixt också. Har tenta igen nästa vecka så jag har ju det jag gör på tåget på söndag också.
 
Med innebandyn går det upp och ner. Hade en riktigt bra träning i måndags där en ny svensk spelare dök upp så det var riktigt roligt. Konstigt nog så var träningen igår raka motsatsen. Konstigt att det kan svänga så fort. Lite energi, koncentration och fart. Riktigt tråkigt. Hoppas brudarna har en bra träning på torsdag så att vi är klara till matchen på måndag.
 
Nu ska jag läsa klart till seminariet. Over and out.

"Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today"

Match igår mot BMIL och vi vann med 5-2. Det var riktigt gött eftersom vi hade en helt ny laguppställning - igen. Denna gång på grund av sjukdom och skolresor. Det var en lite konstig match där jag och Natta fick jobba långt nere på egen planhalva och därför aldrig riktigt kom till några fina kontringar. Lite synd, eftersom det är det jag tycker är roligast, alltså att komma med fart mot mål. Oavsett så hade vi mycket boll, men blev lite för stillastående i anfall och därför blev det liksom aldrig helt farligt.
 
Som tur var producerade den andra kedjan bra och vi vann väldigt förtjänt. Speciellt eftersom vi var sist på bägge målen BMIL lyckades sätta :) Alla kämpade på bra och det var en riktigt rolig match faktiskt. Att Thea var grym i målet är ju inte heller någon överraskning. Kul också att Ingrid fick sätta några kassar. Riktigt bra forwardsdebut :) Här är några bilder från matchen. Hoppas det är lugnt för brudarna att jag lägger upp dem... Om inte får ni säga till så ändrar jag det.
 

Fighting face

SuperThea
 
 
Jag och Natta
 
 
Kapten Therese
 
 
Mååååål! :)
 
Igår kväll hängde vi här, några brudar från laget, och käkade och snackade strunt. Det var mysigt och det lades också en del planer om en jullagfest. Idag ska jag sätta igång inför nästa tenta som är redan om 2 veckor. Såg att första föreläsningen är 2 timmar lång, så det är nog bäst att köra igång.
 

"Tell the world that I'm coming home"

Var en stund sedan jag skrev. Tentapluggande, jobb och träning har liksom avlöst varandra den här veckan. Anders kom hem i måndags efter mååånga dagar borta och han hade med sig en present från taxfreen :)
 
 
 
Idag har jag skrivit en grammatiktenta som gick sisådär. Tycker nog det var lite onödigt av lärarna att sätta ihop kombinationer av satser och fraser vi aldrig sett förr på tentan, men men. Jag hoppas det går vägen.
 
Har också hunnit med att boka biljetter hem nästa vecka. Begravning för farfarn och då passar jag på att stanna ett par dagar extra och träffa syskonen och päronen. Synd att det ska vara så förbaskat dyrt att åka hem, annars hade jag ju gjort det oftare. Det tar ju "bara" 3 timmar med flyg (exklusive buss till Gardermoen och en timma hem till Hdal från Ösund), men det är verkligen snordyrt :( Oavsett så sticker jag efter jobbet på onsdagen och hoppar nog på ett tåg hem på söndagen.
 
Ikväll ska jag inte plugga eller jobba, vilket känns otroligt skönt. Imorgon är det match igen och det ska bli roligt. Vi möter BMIL som var i NM-final ifjol, men som inte imponerat i serien så långt så det blir nog tight.
 
Hoppas ni får en toppenhelg utan allt för mycket att tänka på, för det ska jag ha :)

"There are no good-byes, where ever you'll be, you'll be in my heart"

Inatt somnade min farfar in och istället för att föklara hur mycket jag kommer att sakna honom så vill jag berätta hur min farfar var.
 
Min farfar var alltid glad. Nu tänker ni: "ingen är glad jämt", men när han var i närheten av oss barnbarn var han i alla fall det. Det har många gånger slagit mig hur mycket energi den mannen måste ha haft när vi var små. Han hade alltid tid och ork att busa med oss och hans skratt var väldigt smittsamt. Även när han blev äldre var han alltid glad. Han började glömma och blev tröttare, men sken alltid upp när vi kom på besök och han skojade alltid med andra boende och personalen på hemmet.
 
Farfar var en riktig multitalang. Han lirade dragspel, sjöng i kör, byggde hus, delade ut post, jagade älg, snidade vackra saker i trä och mitt uppi allt var han en fantastisk omtänksam gubbe. Han kunde verkligen allt. Jag förstår var min pappa fått sina egenskaper från. Han kan också allt.
 
Farfar älskade verkligen oss barnbarn, men hans kärlek till farmor var finast av allt. De hängde ihop i vått och torrt och firade guldbröllop för ganska många år sedan. Jag glömmer aldrig när farmor skulle operera höften och skulle vara i Östersund några veckor innan hon kunde komma hem till huset igen. Farfar hade då blivit lite glömsk och eftersom han inte hade klarat sig själv fick han bo på hemmet i Hammerdal medan farmor var i Ösund. Han packade väskan varje dag fast bestämd att "åka hem till Lina", som han förklarade för sköterskorna. Detta upprepades som sagt varje dag och när det till slut var dags för farfar att återse sin Lina hoppade gubben ur bilen, sprang in och ställde sig på knä vid hennes fötter där hon satt i köket. När vi kom in såg vi att han grät. Det är kärlek det.
 
Självklart kommer jag att sakna min farfar, men mest kommer jag att minnas honom med glädje.
 
 
 
Sov gott farfar <3
 

“It is far better to be alone than to wish you were"

Igår fick jag både helg och lön och det firades med öl och några kollegor på Bart, en sportsbar nere på stan. Avslappnat och gött kan väl sammanfatta kvällen. Att Zlatan räddade oss undan pinsamheter och att Norge fick 1 poäng (men borde väl egentligen fått med sig alla 3) gjorde att stämningen var bra. Det enda tråkiga var att komma hem till en alldeles tom och mörk lägenhet. Snacka om att det är roligare att vara 2.
 
Idag har jag gjort dert värsta man kan göra här i Norgeland. Jag åkte till Sverige och handlade en lönehelg, Sjuka köer och norrmän med 54 colaflak i vagnarna som bara  är i vägen. Jag tycker dock att jag var ganska effektiv. Vet man vad man ska ha så går det ofta helt ok. Så nu är frysen välfylld igen :)
 
Ikväll ska jag plugga, se på tv och äta sushi. Lite lyx måste man ju passa på att unna sig när man är helt ensam :)
 
 

“Is there anything better than to be longing for something, when you know it is within reach?"

Dagar som dessa behöver man något roligt som är spikat att se fram mot. Därför skrev jag ut biljetterna till Keanekonserten idag. Det blir liksom mer verkligt när jag kan ta på dem. Det ska kanske sägas att jag inte är ett hysteriskt Keanefan, men det är ett sjukt bra liveband och när de nu kommer till Oslo är man ju dum att inte passa på.
 
 
 
Anders flög iväg till Slovakien i natt för att spela innebandy i Europacupen. Det är därför väldigt tomt här hemma. Satt kvar på jobbet lääänge och planerade inför kommande lektioner. Det var ju ändå ingen idé att stressa hem till en tom lägenhet. Tur att han kommer hem igen på måndag. Tills dess får jag väl slå ihjäl tiden på att jobba, plugga och träna. Inga konstigheter med andra ord :)

“Win as if you were used to it, lose as if you enjoyed it for a change"

Matchen i söndags gick ju inte jättebra för vår del. När kaptenen kastade in handduken på grund av sjukdom innan avresa stack vi iväg med 10 utespelare och 1 målvakt. Nu var det väl kanske inte bara antalet spelare vi förlorade på. Sveiva var bättre på allt, och med det spelarstall de har så vore det konstigt annars. Ändå, tror jag att vi, på en bra dag, med alla ordninarie friska och krya, faktiskt kan hota dem. Eftersom det är rekordfå lag med i elitserien i år får vi ju chansen att möta dem 3 gånger till i serien och det tror jag kan bli mer spännande än det var i söndags.
 
Igår var det jobb igen efter en veckas höstlov. Märkte att vissa lärare och elever såg lite trötta ut. Jag som däremot har tillbringat lovet med att rätta prov och uppsatser, samt pluggat kände nästan att det var lite gött att vara tillbaka. Det är ju undervisning som är det roliga!
 
Idag har jag ledigt, eller pluggdag, som det ju egentligen är. Klockan 13 ska jag möta min studiegrupp på nätet för att förbereda oss till seminariet imorgon. Nästa vecka är tentan och jag har ingen som helst översikt än, men räknar med att det kommer.
 
 

Game day

Snart rullar Slevikbussen till Oslo. Idag är det Sveiva som står för motståndet. Tuffaste matchen så långt och förutsättningarna kunde ju varit bättre. Trots skador, sjukdom och semesterresor så ska vi kämpa som aldrig förr. Sveiva har ett spelarstall som är dubbelt så stort som vårt, men som Tina alltid säger: "De kan bara ha 5 utespelare på planen samtidigt, precis som oss". Hoppas ni har en bra söndag. 
 

"Why change such a great story?"

Igår var vi på date jag och min man. Efter snacks och pizza på Pizzanini gick vi upp till bion och såg "Hypnotisören". Så här i efterhand önskar jag nästan att jag inte hade läst boken tidigare. Filmen är bra. Den är till och med riktigt bra. Tyvärr så är boken och filmen helt olika och därför kan jag inte låta bli att känna mig lite lurad.
 
Jag förstår att en sådan intensiv bok, med mycket inneåll, måste bantas ned för att inte dra över 2 timmar, men jag kan däremot inte förstå varför Hallström väljer att ändra om så många avgörande detaljer. Det är ett par år sedan jag läste boken, och jag minns därför inte alla detaljer, men att presentera en helt annan story i filmen blir för dumt.
 
Filmen är ändå bra. Olin och Persbrandt är övertygande och hemska, blodfyllda scener blandas med svartsjuka och vardagsliv. Ser man filmen som fristående från boken så blir man inte besviken. Jämför man däremot, blir man det. Den är oavsett värd en titt.
 

"We grow neither better nor worse as we get old, but more like ourselves”

Vuxenpoäng de lux idag efter ett möte på banken. Nu ska här ordnas med sparande och annat skojigt. Jag känner mig alltid så vuxen när jag är på sådana möten. Banktjänstemannen var helschysst och hjälpte oss att lägga en bra plan. Så nu är det bara att vara duktiga och följa planen. Jag gillar planer, så det ska helt säkert gå fint.
 
Efter mötet har jag hunnit med ett seminarie om ordklasser och känner mig ganska knäpp i huvudet efter alla diskussioner kring hurvida ett speciellt ord är en konjunktion eller ett adverb och andra spännande saker, som för vissa måste ses som det absolut torraste man kan prata om, medan jag faktiskt tycker det är rätt skoj.
 
Nu ska jag kila iväg till bion och fixa biljetter till imorgon då det äntligen är dags för Hypnotisören. Vet ju att man helst inte ska ha några förhoppningar, för då blir man bara besviken. Men denna gång måste jag ändå erkänna att jag har sjukt höga förväntningar. Så Persbrandt och Olin, bäst att ni presterar! 
 

"A bargain is something you can't use at a price you can't resist"

Höstlovet är här och samtidigt som jag njuter av det på mitt egna lilla sätt (läs pluggar och rättar prov) så kan jag inte låta bli att tänka att det är länge till jul sen. I Sverige är ju lovet vecka 44 medan vi här i Norge kör redan denna vecka.
 
Sedan sist har jag hunnit heja på tjejerna när de tog ytterligare 1 poäng i lördags och sen hejade jag ju på Anders när de vann sin match. Efter matchen gjorde vi ett ryck och bilade iväg till Tessan och Jens i Uppelisala. Tänkte att vi ju måste hitta på nånting på lovet. Där var det precis så bra som alltid, men förkylningen har inte släppt så jag var nog inte det roligaste sällskapet.
 
På söndagen åkte vi på en tokstor marknad som heter Mickelsmäss och där skulle det fyndas minsann :) Vi köpte hjortronsylt, två olika sorters te och en mandolin. Alltså inte musikinstrumentet, men en sådan där köksmaskin ni vet. Oavsett så var det mysigt att strosa runt bland alla marknadsstånd. På hemvägen stannade vi till hos Jens päron och där blev vi bjudna på mat. Pappa Jens bjöd också på rövarhistorier och mamma Jens bjöd på vin :)
 
På måndagen tog vi röda faran till Örebro och medan Anders hade seminarie så kollade jag in en föreläsning. Köpte med oss legendariska pastalådor från teknikhuset och käkade hos Mange och Vilgot. Stor och söt kille det där, Vilgot alltså :)
 
Nu är vi hemma i Fstad igen och har lite småplaner för resten av veckan: service på bilen, bankmöte och bio på fredag då Hypnotisören har premiär här. Det blir toppen!
 

Anders käkade ju älgkorv också :)
 
 
Hetast på marknaden :D
 
 
 
Mumsigt!

torstenssons

ännu en svensk i Norge

RSS 2.0