"do you remember when we used to sing...chalalala"

Njuter av första dagarna på sommarlovet här på gården hos Tessan och Jens. Bröllopsfix blandas med vindrickning och struntprat. Underbart med andra ord. Om 2 dagar är det Tessans tur och om mindre än 2 veckor så är det min och Anders tur. Yeeey :)

"Ah well, this will do"

Jaja, det är en stund sedan jag uppdaterade här på bloggen, men det är bara för att tiden än en gång har lyckats springa ifrån mig. Sedan sist har jag hunnit med mycket på jobbet, festat en del och framför allt fått fler bröllopssaker på plats.
 
Jag har nu äntligen tagit sommarlov från både plugg och jobb. Detta skulle firas i fredags med några öl i solen på bryggan med världens bästa kollegor och utvecklades till en helkväll med konsert, kubbspel, många öl och mycket deep talk. Succé är ordet, än en gång, och jag mådde som jag förtjänade på lördagen.
 
På lördagen var det också party inplanerat hos Therese och Ole-Richard som hade bjudit in till grillning och sent midsommarfirande och trots seg kropp innan så blev det toppen. Extra skoj var det ju att Jocke och Malin med barn kom dit och hängde också. Igår grejade vi på en del hemma för idag tog vi röda faran till Skövde. Hur länge vi hänger här är just nu lika oklart som vädret.

Beträffande bröllopsbestyren så är ännu fler saker på plats nu, vilket är skönt. Har hämtat upp ringarna, bestämt hur dukningen ska se ut och fraktat över ännu ett lass med vin över gränsen. Det finns hopp om att vi hinner klart i tid :)
 
Här i Skövde har det verkligen regnat hela långa dagen så vi slöar inne. Anders och hans pappa håller på och rensar i ett förråd och han kommer inspringandes med den ena konstiga saken efter den andra. Nu sist var det en gammal kudde som han hade suttit på under samlingarna på förskolan. Alltså, nostalgi i all ära, men en gammal, smutsig och trasig kudde kommer inte att följa med oss hem till Norge igen. Bäst jag går dit och kollar hur det går innan han smyger ner fler konstiga saker i vår packning.

"When the wine is in, the wit is out"

Igår var nog min sämsta dag på väldigt länge. Allt gick skit på jobbet. Tur att det snart är sommarlov, och ännu mer tur att Anna kom hit på kvällen och hjälpte till med lite pyssel till bröllopet. Zlatans mål, en isglass och Annas glada humör vände på mitt humör :)

Idag har jag hunnit köra Anders till jobbet, kört vidare till Strömstad och fixat nytt pass, handlat mat och varit in på systemet. Snacka om att jag sänkte medelåldern på systemet! Jag var nog den enda under 60 år där väntandes klockan 10 :) Den stora frågan är ändå: hur törstiga är egentligen pensionärer? Tränger sig in, tar 2 vagnar var och börjar lasta vinboxar. Intressant indeed. I övrigt så är det ju helt hopplöst att samla vin, öl och annan alkohol till ett bröllop med införselbestämmelserna i Norge. Det har blivit många rundor till Strömstad detta halvåret. Det här är liksom det du får ta in per person:



Klockan är nu 11 och jag funderar på vad jag ska göra innan det är dags för möte med prällen klockan 15. Jag tror jag hoppar i solstolen och läser lite. Det är så ovant att inte ha 3 uppgifter, massa rättning och annat att fixa med. Idag är det sol och varmt så man får passa på. Har en känsla av att den här sommaren kommer att bli grym!

“Let the good times roll"

Vilken fantastiskt helg det här har varit! I fredags cyklade jag upp till Marte och hälsade på henne och sötaste Alma Josefine. 7 veckor gammal och det sötaste jag sett på länge. Vi snackade strunt och käkade lunch i flera timmar.

På kvällen var det dags för årets jobbfest – sommarfesten. Sommarfesten är alltså det roligaste som händer när man jobbar med världens bästa kollegor. I år var inget undantag. Att det hela inleddes med att rektor kom och viskade i mitt öra att jag hade fått fast jobb till hösten gjorde inte saken sämre. Känns väldigt bra och även om jag bara ska jobba 50% på grund av plugget så är jag så glad att jag får fortsätta uppe på HUS. Lätt bästa skolan i Fredrikstad.

Kvällen gick som alltid allt för fort och efter fotbollsuppdateringar, besök av Elvis, deep talk, nakenstrafftävling och mycket fuldans var det helt plötsligt dags att hoppa in i taxin och bege sig hem igen. Än en gång, tack fina kollegor för en superbra kväll.

Anders gick ut efter fotbollen i fredags så vi var båda två ganska sega igår. Fixade lite på stan, såg 3 filmer och bara njöt av att inte ha några saker vi var tvungna att göra. Jag är så klar för sommarlov så det är helt galet. Förresten om du INTE ska se 1 enda film i år så låt det då bli ”The Stig Helmer story”. Jag är fortfarande förbannad att jag spenderade 1,5 timmar av mitt liv på den. Utan konkurrens den sämsta film jag någonsin sett, och jag har sett många dåliga filmer.

 

 

En vecka till nu med eleverna och den kommer mest bestå av betygssnack, lek, film och städning, så det ska nog gå bra. Vi slutar alltså på fredagen och har därför bestämt att vi ska fira midsommar på lördagen med några andra svenskar här i Fredrikstad. Traditioner är till för att följas, oavsett var man befinner sig så det blir nog en hel del sill, snaps, dans runt någon sorts stång och kubb.

Hoppas ni med får semester snart!

"The bad news is time flies. The good news is you're the pilot"

Idag är jag vemodigt på något sätt. Känns som att tiden går jättefort och att jag liksom inte helt hänger med. Tänk att ett helt skolår snart är över. Känns häftigt och stort samtidigt som den där känslan av "vad hände?" smyger sig på. För att summera skolåret så måste jag ändå säga att det har varit otroligt utvecklande, jobbigt, roligt, värdefullt, tröttsamt och fantastiskt på en och samma gång.

Många gånger har jag kommit in på kontoret och velat gråta, ge upp och gå hem. Men många fler gånger har jag kommit in skrattandes, uppfylld av en känsla av att ha världens bästa jobb. Känslan av att göra skillnad är verkligen världens bästa känsla. När en elev till slut förstår något man har förklarat otaliga gånger blir allt det andra så himla värt det.

Igår hade mina elever muntlig examen. De fick blandade resultat, men gemensamt för alla var att de verkligen gjorde sitt bästa och då blir man stolt. Alla har olika förutsättningar och alla presterade utifrån dessa. Dessa elever ska sluta uppe hos oss nu och utvecklas vidare på gymnasiet. Avslutningen på onsdag kommer helt säkert innehålla en del tårar och vemod.

Idag var jag i Strömstad och hälsade på eleverna som jag träffade under min praktik ifjol. De hade växt en del på längden, men var samma härliga, spralliga gäng. Jag blev, som alltid hos dem, mottagen med öppna armar och trots att jag inte sett dem på ett år kände jag den där klumpen av vemod som alltid infinner sig vid skolavslutningar. Avslutningen i sig var jättefin med trolleri, musik och betygsutdelning och jag är jätteglad att jag åkte dit.

Idag är det exakt 1 månad kvar till vår stora dag. Känns lite surrealistiskt faktiskt. Jag är inte så stressad, men blir än en gång lite tagen på sängen av att tiden flyr. Nästa vecka ska vi träffa prällen och jag ska träffa frisören för provuppsättning. Spännande.

Ta vara på varje dag för det går undan, jag lovar!


"oh crap"

Jahaja, så var EM-premiären över för Sverige. Vi var sjukt taggade här hemma och 90 minuter senare var det liksom bara tomt. Ska inte göra någon djupgående analys, för jag är fortfarande alldeles för less. Ändå ska jag lista 3 saker som Sverige måste fixa till om de inte vill åka hem innan det roliga ens börjat.

1. Ansvar. Igår var det 11 snubbar som bara väntade på att någon annan skulle göra jobbet. Skärpning! Inga ursäkter funkar nu och eftersom det svenska laget inte direkt består av bara osäkra småungar måste alla ta ansvar på planen.
2. Försvarsspelet. Varför i hela fridens namn faller hela, ja hela, mittfältet när vi har press på bollhållaren? Elm och Källis såg ju ut som mittbackar stora delar av matchen och Ukraina fick härja fritt. GÅ PÅ!!!
3. Ideologin. Jag kan inte tro att Hamréns direktiv inför denna match var: "slå långbollar över ert eget mittfält och om ni är pressade, slå bollen åt helvete". Alltså seriöst, det var länge sedan jag såg en så dåligt genomförd match av Sverige.

Nu kan ni argumentera bäst ni vill att Ukraina gjorde en bra match och att Shevchenko är en grym spelare. Ja och ja, men det ska inte spela någon roll. Orkar inte ens kommentera Lustigs förmåga att hålla stolpen.

Som en uppmuntring och uppladdning inför fredagens drabbning så lägger jag ändå upp bilder på hur det såg ut här INNAN matchen igår:


 

 

"To the uneducated, an A is just three sticks"

En speciell måndag idag eftersom jag spenderat hela dagen med min grupp på 10.trinn som ska ha muntlig examen i franska på onsdag. De blev ganska chockade när de fick beskedet och det är ju kanske förståligt med tanke på att de kan komma upp i alla ämnen. Risken var med andra ord ganska liten att det skulle bli just franska. Muntlig examen är ju något vi inte har i Sverige, så här kommer en liten snabb redogörelse.

Eleverna får alltså veta vilket ämne de ska ha examen i och sedan får de blint ta en uppgift som läraren har förberett. Läraren har med andra ord tidigare fått veta vad eleverna kommer upp och har fått sina uppgifter godkända av en lärare vid en annan skola som kallas för sensor. Eleverna jobbar hårt i 48 timmar och förbereder sig inför att solo hålla en muntlig presetation på 10-15 minuter och sedan svara på läskiga frågor som läraren och sensoren ska ställa.

När detta är över får eleven gå ut och läraren och sensoren ska diskutera sig fram till ett betyg. Ibland är de eniga och ibland inte och då är det sensor som har sista ordet. Eleven kommer in och får sitt betyg och är förhoppningsvis glad som en sol.

Så, nu vet ni vad jag och mina elever ska hålla på med fram till onsdag eftermiddag. Tycker lite synd om dem, men med hårt jobb ska detta gå helt fint. Imorgon ska jag träffa alla en och en för att få lite koll på hur det går för dem. Spännande ska det bli!

"The shortest distance between new friends is a smile"

Igår var vi på supermysig grillning hemma hos Anders arbetskompis och henne sambo. Det var verkligen jättetrevligt och det att möta nya människor är ju alltid roligt. Vi hade pratat och skrattat i många timmar när vi hoppade på cyklarna och rullade hemåt. Trots regnet så var det varmt ute vilket jag ser som ett sommartecken. Framförallt var jag varm inombords och inte bara på grund av rödvinet, men på grund av en skön känsla som jag alltid får när kvällen varit toppen.

Fotbolls EM är äntligen igång och vi småtittade på matcherna mellan skratten. Ryssland imponerade i en annars svag grupp. Undrar om domaren som dömde Polen-Grekland får döma mer? Snacka om förvirrad man. Ikväll ska Anders iväg på kalas och jag ska hänga med Anna. Vi har inga stora planer, men med henne blir det aldrig tråkigt.

Har jag förresten berättat att jag har köpt en ny mobil? Jag är numera stolt ägare av en jättefin HTC One S. Mycket nöjd än så länge.


Hoppas ni också har en bra helg.

"hörru, du måste flytta på dig!"

Idag gör jag ett undantag från min policy om engelska överskrifter och det är egentligen bara för att jag inte hittade någon som passade så bra som den här.

Igår cyklade jag till och från jobbet och jag blev förundrad över hur puckade fotgängare är. Varför i hela världen ska man gå 4 personer i bredd över hela cykelvägen? Att de sen har mage att bli förbannade när man försöker komma förbi är ännu mer speciellt tycker jag.

När jag sen var ute och sprang uppe i skogen hände samma sak. 4 tanter var ute på sin torsdagstur och gick såklart i bredd. När de då såg mig komma på kalhygget lååångt borta kan man ju tro att de skulle maka ihop sig, men inte då! Jag fick göra mig så smal som det bara gick och ändå slog jag i ena tantens axel. PUCKO!

Så dagens uppmaning: FLYTTA PÅ DIG!

"When in doubt, try everything"

Sa jag förresten att vi var på hotellet i måndags och smakade av varmrätt till sommaren? Kocken, en liten söt gubbe, hade dukat upp 3 olika sorters potatisar och såser och såklart kött och grönsaker. Snacka om måndagslyx! Vi var både mätta och nöjda när vi gick hemåt och samtidigt kunde jag checka av en sak till på listan - jippie!

 



06.06.12

HIPP HIPP HURRA! DET ÄR SVERIGES NATIONALDAG IDAG :D

Och jag längtar hem lite extra. Kan också bero på att migränmonstret inte helt vill släppa taget och att jag därför känner mig lite extra ynklig. Oavsett så hoppas jag att alla har en toppendag.

"Weekends don't count unless you spend them doing something completely pointless"

Nu när huvudet inte längre känns som att det ska sprängas och jag har tjurat klart tänkte jag att jag skulle berätta om helgens bravader. Tidigt på lördagsmorgon ramlade det in 4 karlar i lägenheten och kidnappade en mycket trött och förvirrad Anders. De stack iväg till Gbg på äventyr och jag hoppade in i den alltid lika pålitliga Slevikbussen för avslutningsresa med innebandybrudarna. Första inplanerade stoppet, systemet på Torp, lyckades vi missa så vi fick ta en avstickare in i Kungälv innan slutdestinationen nåddes som var (trumvirvel) ULLARED!

Det är ungefär det mest överreklamerade stället jag någonsin varit på. Inte ens fryspåsarna var särskilt billiga. Jag lyckades i alla fall springa igenom skiten och hittade lite leksaker till Alva. När alla var shoppade och klara stack vi iväg till campingen för grillmys och lekar. Det blev en superbra, men kall kväll. Tror aldrig jag har frusit så mycket på natten i hela mitt liv förut. Det tippades att lufttempen låg på ungefär 11 grader i vår husvagn.

Efter ungefär 2 timmars sömn var väl inte humöret på topp, men det går ju inte att vara sur när man är på tur och med ett så glatt resesällskap försvann citronminerna snabbt. Söndagen skulle spenderas på Liseberg, men jag droppade det och gjorde stan istället. Mötte upp moster Bibbi och finkusinerna och tog en långlunch och en kort shoppingsväng. Det var supermysigt. Hann också se lite av Regnbågsparaden som avslutade HBTQ-festivalen. Härlig stämning!

Mötte upp de andra på Liseberg och medan vissa körde all in på karusellerna hade andra gått bananas på lyckohjulen. Ganska rolig syn när vuxna människor bär på jättekaniner och maraboukartonger och det riktigt syns hur lyckliga de är. Haha. Vi kom hem rätt sent på söndagskvällen och frågan är vem av mig och Anders som var tröttast.

Här kommer helgen i bilder också:


Såhär såg Anders ut i lördags om ni missat det :)



Fantastiska Slevikbussen



Grillmys



SommarTina



Tränarn älskar Ullared :D

“I'm very brave generally, only today I happen to have a headache.”

Varför är det alltid så att när man har som mest att göra kommer migrän-monstret och förstör alla planer? Vänder mig i sängen igen och surar på samtidigt som jag väntar ut skiten. Får helt enkelt vara extremt effektiv imorgon. jag jobbar ju bäst under press så det löser sig.
God natt!

"...like warm apple pie"

Hej hopp!
Helgen är äntligen här och det firades med massa ärenden på stan, skräpmiddag och sen en äppelkaksdate med Anna, Folke och Anders. Där diskuterades det allt från bordsplacering till facerape och det hela avslutades med temat Starwars. Jag fick veta att jag tydligen är mest lik Jabba de hut av alla karaktärerna och kontrade med att Anders då var lik princess Leia (som typ är den enda av alla karaktärerna som jag visste utseendet på).

När jag så kom hem och googlade fram den där Jabba de hut så blev jag lite less...




Hm... jag måste nog ta ett snack med den där Anders...

torstenssons

ännu en svensk i Norge

RSS 2.0