"Did you ever stop to think, and forget to start again?"

Idag har jag ingen feber och känner mig hyfsat pigg, men håller fortfarande på med operation "hosta upp lungorna" varje kvart ungefär. Oavsett så känner jag mig lite klarare i knoppen och har ju självklart hoppat på hemtentan som ska vara klar på söndag. Hade nog underskattat både omfång och kluriga frågeställningar och får lite panik när jag inser att det blir tight med tid. Ändå är min hjärna så sjukt understimulerad av att ha legat ensam här i en liten lägenhet i 3 dagar i sträck nu och då blir det lätt så att man hellre sitter och funderar på andra saker än just hemtentan.
 
Idag har min hjärna varit upptagen av speciellt 3 saker som jag tydligen tycker är väldigt viktiga:
 
1. Hade Klose ens något val om att avslöja handsen eller inte? Vill man inte bli betraktad som fuskare resten av karriären så kan man ju påstå att han faktiskt gjorde det enda han kunde göra. Nu tänker ni: "Ja, men det var stort av honom att erkänna det". Jag säger: "Bra och rätt, men inte stort".
 
2. När kommer den förbaskade filmen "Hypnotisören" till Norge? Och ska jag verkligen orka se den med dum norsk text? Ni förstår ju själva att det här är VIKTIGT!
 
3. Debatten med lärarnas löner i Sverige tycker jag blir för dum. Klart de ska ha högre lön, och nej, en tusing i månaden är inte nog. När jag, som fortfarande inte är klar med plugget, tjänar mer än lärare i Sverige, som pluggat betydligt mer och framför allt jobbat i bra många fler år än mig, blir det för dumt. Ni kanske tänker: "Ah, men det är dyrt att leva i Norge" och jag svarar: "Dyrt ja, men det försvarar ju inte att lärare i Sverige ska ha skitlöner?".
 
 
Nu när jag fått ner mina ytterst viktiga funderingar här kanske jag kan köra vidare på hemtentan. Och jag hoppas att ni läsare förstår att jag nästan aldrig är ironisk. Det är helt sant. Nästan.
 
 

"Stress is when you wake up screaming and you realize you haven't fallen asleep yet"

Gillar stressquotet som jag hittade. I mitt fall är det dock inte så illa :)
 
Inser ju såhär i efterhand varför jag var så bitter förra inlägget. Har legat sjuk med feber och hostan från helvetet sedan i måndags. Idag tror jag inte att jag har någon feber, men hostan ger sig inte. Får se om det blir jobb imorgon. Är en aning stressad över att inte vara där när det är nationala prov, andra prov, besked som ska lämnas och ny arbetsplan som ska vara kalr inna fredag då vi tar lov. Samtidigt har jag en hemtenta som ska in senast söndag som jag såklart inte fått gjort. Är med andra ord alldeles för stressad för att ligga sjuk.
 
Hoppas på bättre form imorgon och att jag får gjort ett par uppgifter på hemtentan idag. Annars är jag screwed.

"People rarely succeed unless they have fun in what they are doing"

Jaha, så var det dags igen. Match igår mot Tunet och vi tog lite överraskande ett poäng efter slutresultatet 5-5. Utan Thea i mål hade vi nog förlorat stort, men hon spelade sjukt bra och vi var effektiva framåt. Försvarsmässigt har vi en del att jobba med, men om Thea fortsätter att spela sådär blir det svårt att få hål på oss.
 
För mig var det väl en ok match.Fick inte helt tag i bollen och hamnade mycket i försvar. Min forwardkompis Natta gjorde en väldigt bra match och hon slet och jobbade på bra i forecheckingen. Det som är tråkigt är att det inte kändes så roligt att spela. Varför vet jag inte. Har liksom inte helt lust. Igår när jag kom hem kändes ingenting särksilt roligt. Idag vaknade jag med en sandpappershals och har ont precis överallt. Kanske känslan med innebandyn bara beror på att jag inte är helt frisk? Eller har jag ingen lust att spela? Får väl bli frisk och komma fram till något. Anders kommer hem ikväll efter ännu en sväng till Örebro. Snacka om att det är trist att vi ses så lite :(
 
Ett lite gnälligt inlägg idag. Skyller på den dumma halsen.

"Don’t cry because it's over, smile because it happened"

Har beställt tackkorten nu och hoppas på att de kommer i början av nästa vecka. Det var ett stort projekt att fixa dem kan jag lova. Först skulle jag hitta en sida där de hade tackkort och sen skulle jag välja mellan alla 1000 designer. När jag äntligen kommit så långt så var det det här med att välja kort också. Inte lätt kan jag säga. Oavsett så blev jag nöjd och Anders tittade dit en snabbis och godkände så nu hoppas vi att gästerna också blir nöjda.
 
Bjuder på en bild från den bästa dagen i mitt liv, bara för att jag tänker på det hela tiden. Tack vare våra fina familjer och vänner kommer vi aldrig glömma denna dag. Fantastiskt!
 

"If nothing ever changed, there'd be no butterflies"

Då var frisörbesöket överstökat och jag körde på mellanlångt och mörkt. Kände mig lite wild och crazy också så det blev en liten snedlugg också. Känns bra nu, sen får vi väl se imorgon :P Är alltid lite spännande att se hur det blir när man ska ordna det själv också :)

Klippte i alla fall av 10-12 cm och det var verkligen behövligt. Eftersom jag bjöd på den där bilden från matchen i tidningen tidigare får jag väl lägga upp en före och en efter-bild nu. Enjoy!
 
 

"and.....cut!"

 
6 lektioner är genomförda och jag ska packa ihop, cykla hem och sen dra till frissan. Kan bara inte bestämma mig hur jag ska ha det. Långt eller kort? Ljust eller mörkt. Får se vad frisör-Silje säger. Gillar ju det långa håret som jag sparat, men samtidigt skulle det vara så gött att klippa av en 10-15 cm och jag gillar ju blondieslingorna, men utväxten som dyker upp redan efter 2 veckor gör ingen glad...
 
Får se hur det blir helt enkelt. Här är iaf ett kort när jag är väldigt blond och ett när jag är ganska mörk.
 
 
 
 

“I'm very brave generally, only today I happen to have a headache.”

Skitdag med migrän istället för skojig idrottsdag ute i solen med bästaste eleverna. Skit som sagt. Det börjar dock släppa lite nu. För att undgå att detta bara blir ett tråkinlägg tänkte jag visa vilken fin present jag fick igår med posten:
 
 
Världens bästa! Förresten har jag ju inte visat vad jag fick av Anders i present:
 
 
:)

Just a little quickie

Mycket tjöt på jobbet idag om matchen i lördags. Eftersom det inte händer allt för ofta får jag väl överleva att kallas "hatrick drottningen" och "fru Otto" en stund. Det går nog över när vi spelat någon fler match :)
Måste visa bilden som var i tidningen idag. Jag ser ut att vara 12 år och Natta ser ut som att hon är färdigfixad för att dra på stan. Men jag bjuder på den :)
 
 

"Winning isn’t everything, it’s the only thing"

Igår hade vi seriepremiär och vi är tippade sist i serien av experterna. Jag förstår dem. Vi har tappat många nyckelspelare, tränaren kastade in handduken i våras och vi har inte varit många på träningarna veckorna innan seriestart. Ändå, på något vis, lyckades vi slå de som vann NM-finalen ifjol. Ja, jag vet att de också tappat spelare, men tycker ändå att vi gjorde en mycket bra match igår. Andra perioden gör vi lite för många personliga fel och de har en del tur med självmål och annat. I tredje höjer vi oss igen och det är egentligen aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna.
 
För mig gick det toppen och att spela med Natta som forwardkompis funkar väldigt bra. Vi har aldrig spelat tillsammans förrut så det är skoj att det funkar med en gång. Tillsammans gjorde vi 5 av 6 mål. Nu får vi se hur det går vidare i serien när vi möter lag som haft lite mer ordning i laget under sommaren. Svårt att dra några slutsatser innan vi har mött lite fler lag. Fick ju också min nya matchtröja igår. Snygg va? :)

 
 
 

"Birthdays are good for you. Statistics show that the people who have the most live the longest"

Vilken födelsedag jag har haft! Vaknade trött som ett ägg och lite småtjurig över att måsta cykla i årets första höststorm till jobbet. Som tur var regnade det inte och jag hade faktiskt medvind nästan hela vägen. Väl framme på jobbet möts jag av dess vackra rosorna på kontoret. Bästaste Monica tyckte visst att jag skulle ha dem. Så fina!
 
Lektionerna rullade på och under lunchen fick jag många mysiga kramar av mina fina kollegor. Mer sånt tycker jag! Ryktet hade visst spridit sig och när jag låste upp klassrummet till 9D som jag skulle ha engelska med möttes jag av detta:
 
Eleverna kom på idag att jag har ett mellannamn och det var såklart väldigt roligt :)
 

Alltså, jag skojar ofta med norrmännen för att de gör så big deal av födelsedagar. Det är det ena kalaset efter det andra och man måste ställa in alla aktiviteter (läs träningar) på grund av att typ mosters man fyller år, men när man får ett sådant fint bemötande som jag fick idag blir man ju lite extra lycklig.
 
Eftersom jag hade fina rosor att frakta hem fick cykeln stanna kvar på skolan över helgen och jag liftade hem med en kollega. Snart kommer Anders hem också. Snacka om bra dag, och den är ju inte ens slut än! :)

Skyping with the best

Har genomfört ännu en lång dag på jobbet med nya arbetsplaner och annat styr. Försökte skynda mig hem för att i alla fall hinna pussa på Anders innan han stack iväg till Örebro för examination i en kurs. Meningen var sedan att jag skulle genomlida en föreläsning så att jag skulle vara lite mer på G till seminariet imorgon, men då ringde Blixt och söt-Tim på skypen :) Och lagom när det samtalet tog slut så ringde ju Anna, Krille och söt-Alvan! Vips var pluggstunden över och jag ska snart cykla iväg till träningen. Inser att det kan bli en sen kväll med föreläsning sen...
 

Tim :)
 
Alva & Krille
 

Norwegian culture

Efter att ha bott här i Norge i 5 år blir jag liksom inte så överraskad längre över hur saker och ting funkar. De gångerna jag ändå stannar upp och tänker "är det verkligen så?" är när jag pratar med någon hemma i Sverige och de tror att man står och hittar på de mest osannolika sakerna. För även om Norge och Sverige är rätt lika varandra som så, så är det ändå mycket konstiga saker som norrmännen gör.

 

I dag vill jag anmärka på det norska språket. Trots att jag tycker att det norska språket är fint, så finner jag det fortfarande lite fattigt. Om det beror på att jag lärt mig det som vuxen och på bara några år och därför inte klarar att leka med språket på samma sätt som jag kan i svenskan eller om det bara helt enkelt är ett fattigt språk, det vet jag faktiskt inte. Däremot insåg jag häromdagen när jag skulle fråga en kompis och vi inte skulle ta en fika att norskan saknar ett uttryck som motsvarar detta. I Norge säger man helt enkelt "ta en kaffe", och det funkar säkert bra i 9 fall av 10, men jag som inte dricker kaffe då? Detta ledde till en del förvirring då uttrycket ”dricka en te” eller ”äta en bulle” för mig blir alldeles för bokstavligt.

 

Fika är ett mer öppet ord som kan innefatta allt från en slät kopp kaffe til en lättare lunch. ”Att ta en fika” med någon kan ju också helt plötsligt vara en date om man råkar ta en fika med någon man är intresserad av. Det betyder att utrycket i sig kan betyda många olika saker. På något sätt så känns det svenska ”fika” lite mer öppet än det norska ”ta en kaffe. Kanske det norska språket är mer bokstavligt än det svenska? Kanske norrmän är duktigare på att faktiskt prata ur skägget? Detta får jag fundera på och återkomma till.

 

"I was not born to be on the sideline"

Idag har jag varit sjukt effektiv. Jobbade på förmiddagen och sen tutade jag iväg till Strömstad för att låna lite fler böcker på bibblan och handla lite käk såklart (inte på bibblan då men...).Hann också säga hej till brudarna på träningen. Otroligt tråkigt att sitta och titta på, så jag roade mig med att ta några bilder.
 
 
Snillen spekulerar
 
Therese in action
 
Andrea :)
 
Kathrine var såhär glad för det är hennes födelsedag idag :)
 
Och då är det faktiskt lag på att ha med kaka :)
 
Gänget får instruktioner inför seriestart på lördag
 
 
 

Ouch

Skitdag följdes av en skitträning där allt bara gick kasst. Ont i benen från igår och trött i huvudet från jobb och redovisningar på seminariet i eftermiddag. Träningen gick ut på att öva skotteknik. Vanligtvis är ju det ganska gött att öva skott. Brukar vara ganska lökigt tempo och lite olika skottövningar. Men idag skulle vi ändra på massa grejer och med risk att få bloggkungen (tränaren) sur så måste jag säga att det bara går inte att lära mig skjuta helt annorlunda nu efter 3 år. Alltså, jag kan ju nästan inte skjuta om jag ens får göra som jag vill. När jag då i tillägg ska tänka på att göra precis tvärtom det jag gjort senaste 3 åren blir det inte bra. Skit blev det. Funderar på att börja med schack eller suduko eller något annat spännande där man inte behöver tänka på överkroppsvridningar och tryck. Avslutade träningen med att låta mitt lår känna på Thereses knä och lårkakan är nu ett faktum. Surar ihop och äter kakor och kommer igen imorgon. Det kan ju i alla fall inte bli sämre..?
För övrigt lätt godaste kakorna just nu.

The X Factor

Igår startade tv4s nyaste satsning för att hitta en superstjärna, X Factor. Trots att jag tycker att jurymedlemmarna var töntiga, sångarna medelmåttiga och hela konceptet ganska uttjatat så kommer jag helt säkert att följa det. Varför? Jo, det är liksom utan några som helst krav på engagemang och intelligens och det behöver jag ibland när jag bara vill slappna av.
 
För övrigt råkade jag se ett talangprogram från USA "Duets" där superstjärnor,som Kelly Clarkson och John Mayer bland andra, sjunger med aspirerande popstjärnor. Det var faktiskt riktigt grymt. Förstår ju att ett sådant program skulle bli lite tamt i Sverige där superstjärnorna skulle vara Lasse Berghagen och Linda Bengtzing. Inte helt samma sak...
 

"Doing nothing is the most tiresome job in the world because you cannot quit and rest"

Sitter på jobbet och är trött som ett ägg. Lirade 3 matcher igår i Plankecup och vi vann finalen med 1-0 över ett lag från Gbg tack vare Emilies snygga skott i krysset, tokjobb i försvaret och en målvakt som spelade mycket bra. Alltid gött att vinna och framför allt att vinna cupen som Slevik arrangerar.
 
Helgen var annars mycket bra med en teamfest på fredagen och en mysdag på lördagen. Jag och Anders tog färjan över till Gamlebyen och besökte litteratur- och matfestivalen och åt en god lunch.
 
Denna vecka blir riktigt slitig med plugg och jobb. Men som överskriften säger: har man inget att göra så kan man ju heller inte ta välförtjänta pauser.

Är ju så kass på att ta bilder av saker som händer här. Lovar att skärpa till mig.

"I can't wait for the weekend to begin"

Hej hopp.
 
Sitter på jobbet och genomlider ännu ett seminarium. Det tredje denna vecka. Är mycket sliten i huvudet och helt ärligt så lyssnar jag bara ibland då jag passar på att blogga och rätta några franskprov samtidigt. Nästa vecka är precis lika tung med många lektioner och lika många seminarium som vi har haft denna vecka.
 
Igår lirade vi träningsmatch och vi vann, men har ju en del att jobba på. Nytt spelsystem och nya femmor gör att det blir lite förvirrning fortfarande, men det kan nog ordna till sig. Fick göra ett riktigt gött mål efter en perfekt avvägd lobb av Therese så smackade jag in den på backhandvolley. På söndag ska jag spela vår hemmacup och jobba lite i sekritariatet. Fick min nya klubba igår också så den ska jag väl testa också.
 
Ikväll blir det trevligt samkväm med jobbarkompisarna, som jag förövrigt alltid refererar till som de bästa arbetskompisarna. Dock har jag, efter ett par facerapes, börjat tänka om :)
 
Trevlig helg på er!
Bjuder på en bild av pappi och Alvan <3
 

"The cutest thing ever"

Skypade ju med Alvan i förrgår också. Fick många pussar genom skärmen <3

"Blimey"

Jahaja. Just som jag började intala mig själv att det inte skulle bli någon större hit med innebandyn i år var vi 17+2 på träningen idag. Sjukt överraskande och roligt. Nu återstår det att se om de "nya" brudarna skriver på. I så fall kan det bli riktigt bra det här. Förresten var skorna riktigt sköna också...
 
 
 
På jobbet hade jag en riktigt bra dag. Det är ju inte varje dag jag får höra att jag är den bästa läraren. Att anledningen var att jag inte gav dem någon läxa den här veckan måste man väl inte avslöja, eller? :)

"Absence makes the heart grow fonder"

Exakt 22 timmar var min man hemma innan han körde iväg till Örebro. Antar att det är så här det kommer att vara nu ett tag framöver. Tur att vi har hela livet på oss att vara tillsammans :)
 

torstenssons

ännu en svensk i Norge

RSS 2.0