"The most effective way to do it is to do it"

Igår var jag mycket effektiv. Jag lyckades ha några lektioner, köpa en vigselring, skicka in de andra ringarna till putsning och ingravering, ringa och beställa tid till nagelfix i sommar, förbereda och genomföra ett möte, rätta uppsatser, dra ner till sömmerskan för måttning av klänningen, köpa med mig några smakbitar på olika tårtor och träna. Dagen gick så fort att jag glömde laga middag. Några bananer, mackor och en proteinshake funkade ändå.

Vi mailade också hotellet om rum och mat till sommaren och fick ett trevligt svar idag och allt verkar vara klart med det också. Startade denna vecka med en stor suck över allt vi hade kvar att fixa och nu känns det som att det mesta är ordnat. Självklart är sådana saker som pyntning, smycken och transport lite oklart ännu, men det är bagateller jämfört med allt det andra.

Idag har jag tyvärr inte varit lika produktiv. Har rättat klart elevernas uppsatser och fixat lite här hemma. Det är ungefär det jag har orkat med. Tur att dagen inte är slut än. Nu ska jag i alla fall laga ordentlig mat innan träningen. Höll på att spy igår på TRXn och ryktet går att det blir backintervaller idag så det gäller att planera matätandet. Strejken håller i sig och nu börjar skolledarna bli oroliga för att skolorna måste stängas eftersom städarna också är ute i strejk. Vi får som sagt se hur det blir. Förhoppningsvis löser det sig snart.

Det här blev ett mycket informativt inlägg. Lovar att skriva om något roligare nästa gång.

"I don't know who invented the high heel, but all men owe him a lot"

Rubriken, tydligen ett citat av Marilyn Monroe, tycker jag är bra. I och för sig så har jag ju bara bra rubriker här på bloggen, men den här gillar jag skarpt. Anledningen till att just den får äran att pryda min blogg denna dag är att jag äntligen har hittat skor till sommaren. Har letat i sisådär ett halvår efter "vanliga" vita pumps och helt plötsligt så hittade jag dem. Det här betyder att jag äntligen kan lämna in klänningen hos sömmerskan för den är ganska så lång och det betyder också att jag kan knoppa av en sak till på listan. Jag gillar listor och jag älskar att få knoppa av saker från dem :)

Imorgon tar jag med mig min vapendragare Anna och provar och mäter så att allt blir perfekt och sen är det bara att hoppas på det bästa. Ska också ner och lämna in ringarna för ingravering och puts och lite sådant imorgon och då får jag ju ta fram listan igen. Gött mos!

På jobbet rullar det på med mycket rättning och elever som går och väntar på sommarlov. Att det kanske blir strejk mitt i allt gör inte saken bättre för oss som har en del kvar innan vi kan ta sommar med gott samvete. Vi får se hur det blir och hoppas att parterna kommer fram till en bra lösning innan det går allt för långt.

Nu ska jag hoppa i säng. Ny dag imorgon och listan hänger med :)

"If you keep your feet firmly on the ground, you'll have trouble putting on your pants"

I lördags var vi ju i Sverige och handlade och fixade och vi köpte även 2 solstolar lite billigt på en lågprisbutik. Igår klev jag upp ganska tidigt eftersom jag ju körde till plingfesten och satte mig i min nya, fina stol och stekte ett par timmar innan Anders klev upp. När han väl dök upp och skulle sola så tog han fram sin identiska solstol och satte sig. 5 minuter senare hör jag bara ett stort braaaak. Jag vänder mig om och ser Anders fötter som sticker rakt upp i luften samtidigt som jag hör: "Men hjälp då".


Tyvärr fick jag inget kort på honom när han låg där, men här är stolen iaf :)



Han har alltså klarat att välta hela grejen så att han ligger på rygg på backen. Jag brister såklart ut i gapskratt och klarar ju inte att hjälpa honom upp. Det hela slutade med en trasig stol och en mindre glad sambo. Jag tyckte i alla fall att det var fantastiskt roligt. Idag fick vi därför tyna lilla bettan igen för att köra dit och byta stolen. Vi passade även på att fixa lite smågrejer inne i Strömstad.

Igår var det morsdag och imorgon fyller min mammi år. Så det minsta jag kan göra är ju att lägga ut en bild på min bästaste mamma.

"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine"

Att Loreen vann igår var ju ingen jätteskräll, men ändå väldigt roligt. Festen avnjöts hemma hos Vicky med plingfest och födelsedagsfirande. Carro, som hade Sverige som land, hade vissa svårigheter med att hålla tempo i antal klunkar när poängen delades ut. Som tur var hade Vicky inte mycket annat för sig (hon hade Norge) så hon höll koll på Carro så att hon inte fuskade :)

Det är fortfarande sommarvärme här i Fredrikstad och idag ska jag jobba på brännan samtidigt som jag rättar lite uppsatser och planerar lite mer inför sommaren. Vi stack en sväng till Sverige igår och Anders lyckades komma hem med både skor och slips, så nu är i alla fall hans kläder klara. För övrigt var det löjligt mycket folk i Strömstad igår och 20 minuters kö för att få komma in på systemet. Norrmännen går alltid bananas när det är stängt i Norge. Det är som att alla då helt plötsligt blir jätte, jättesugna på vin. Konstigt det där.



Hoppas ni också slöar i en solstol idag. Och hur skönt är det inte att ha ledigt imorgon också? Magiskt!



I fredags myste vi på bryggan i solen.






"I'll keep on waiting, waiting on the world to change"

Idag är det nästan olidligt hett här på jobbet. Ja, man ska inte klaga och hej och hå, men att sitta tentamensvakt hela dagen är ingen hit. Jag lovar. Nu är det dock bara 1 timme till, sen ska jag ut och andas frisk luft.

Igår satt jag och min blivande man (!) och plottade med bordsplaceringen. Det var svårare än vi hade trott. Efter 2 vredesutbrott, 3 pauser och x antal suckar fick vi till ett hyfsat första utkast i alla fall. Nu kanske ni tänker: "ah, men hur viktigt kan det vara?" och då kan jag svara: väldigt viktigt, så det så. Vi vill ju att alla ska ha så roligt som det bara går.

Senare idag ska vi ner och kolla på vigselring till mig. Anders får behålla sin förlovningsring, men den ska putsas och ingraveras och sådant. Sedan har vi bestämt sushi i solen till middag. Gött filibabba!

Hoppas ni också har en bra dag.

"Fear of a name only increases fear of the thing itself"

Sitter på bibblan idag också. Känner mig nästan klar med uppsatsen, men eftersom jag haft den känslan förr bara för att sedan fått besked om att komplettera 2347856 saker av min mycket noggranna handledare så lämnar jag det lite öppet.

Oavsett så surfar jag in på Aftonbladets liveuppdatering från Oslo samtidigt som jag slölyssnar på en föreläsning i engelskakursen. Idag snackar han om fantasy in the classroom och Harry Potter och jag känner mig rätt trygg på det området då jag slukade böckerna och har sett filmerna många gånger. Oavsett så är det en 15-årig pojke som just nu vittnar och säger:

”När jag ligger där skjuten i ansiktet så tänkter jag konstiga saker. Jag tänker att det var tur att jag hann se klart alla Harry Potter-filmerna”.

Fy fan. Man blir ledsen och arg och allt på en och samma gång. Otroligt starka ungdommar som vittnar och ser "dusten", som en annan överlevande kallade honom, rätt i ögonen.

 

Tror jag tar en paus och går ut i solen och samlar tankarna.

"If you spend your whole life waiting for the storm, you'll never enjoy the sunshine"

Bara för att förra inlägget var så långt skriver jag ett kort idag. Vi har verkligen sommar här nu och det är fantastiskt. Passade på att njuta av värmen igår på en långpromenad med Anna. Vi tjattrade på i 1,5 timmar om allt och lite till.
Folke & Anna i Köpenhamn förra sommaren:




Idag känner jag mig till och med så pass pigg att jag ska träna. TRX står det på planen med innebandybrudarna. Var ju en stund sedan jag såg dem så det blir helt säkert topp. Ungefär såhär ser det ut när vi tränar :)




















Hoppas ni också njuter av solen idag och resten av veckan.

“A story to me means a plot where there is some surprise. Because that is how life is: full of surprises”

Nu när jag har landat, kommit hem och hämtat mig från senaste dagarnas bravader tänkte jag att jag skulle berätta lite om dem.

Jag och Tessan drog ju upp till Umeå i torsdags för att hälsa på Anna, Krille och sötAlvan. Rent spontant kändes det ju inte helt hundra att kliva upp klockan 6 för att hinna med flyget, men skönt var det när vi kom fram. Dagen rullade på och vi hann med lite panikshopping på stan. Jag har ju fortfarande inte löst skoproblemet och lyckades inte i denna stad heller, men ett jättesött diadem fick följa med hem i alla fall.

Redan innan hade vi bestämt att vi skulle köra ner till Hammerdal på fredagen för att överraska mammi och pappi. Så vi släppte in Alva först och mamma blev glad och nöjd, men det skavde lite att hon inte blev så pass överraskad som jag hade trott. Oavsett så spelades det spel och fuskades hejvilt i TP (läs: mamma) och det blev rätt sent innan vi tog kvällen. Att Tessan sen skulle berätta om hela sitt liv (:P) innan vi fick sova hjälpte ju inte när vi blev väckta redan klockan 9 på lördagen.

Jag blev tjurig som vanligt när någon väcker mig sådär oprovocerat och hinner till och med tänka när jag ser mig runt: ”Vad konstigt att det är så mycket folk här bara för att pappa fyller år”. Inser sen vad tusan alla brudarna gör där och får lite smått ont i magen. Innan jag kliver upp passar jag på att dänga på Tessan med en kudde som straff för att hon inte sagt nåt. Som extra straff för allt annat lägger jag också ut den här bilden: *moahahaha*

 

 

I alla fall så går färden mot Östersund där brudarna lurar ner mig i en källare och jag inser till slut att det är en musikstudio. Ångest. Panik. Hjälp! Skön snubbe, dricka och mycket skratt lättar dock upp stämningen, men jag drar en lättnads suck när det är över. Lite härj på stan där jag såklart springer på precis alla jag känner iförd min fina mundering avslutade förmiddagen.

 

 

 

Eftermiddagen spenderades hos världens bästa Blixt, som för övrigt var ofrivillig chaufför hela dagen och natten. Där käkades det gott och snackades det strunt tills det var dags att bege sig vidare till världens bästa Erika. Med en pimpad lägenhet, en stooor skål bål och ett leende som bara hon har hälsade hon välkommen. Fantastisk kväll med världens bästa brudar.

Efter lite missöden (läs: puckade folk på GIII) hamnade vi på O’learys där det var fullt ös med fotboll och dans natten lång. Det var länge sedan jag hade så roligt och jag glömde till och med bort att det någonstans i Östersund just nu sitter en gubbe och producerar en skiva som heter ”Jag säljer hellre porr än det här”.

Verkligheten kom ikapp och söndagsmorgonen kom alldeles för fort. Jag drämde till Tessan en gång till för att hon inte hade propsat på att boka senare flygbiljetter till oss, men det hjälpte ju inte mycket. Vi kom ombord och var  lite bleka om nosen båda två. Var inte lite avundsjuk när hon hade typ 40 minuter hem från Arlanda och jag skulle springa genom hela bygget och flyga till Oslo för att sedan sitta på en buss i 2 timmar till.

Hem kom jag, lite tröttare, men mycket gladare <3 Tack igen finaste ni!

"so you got to hang on till tomorrow"

Tillbaka i Fredrikstad efter en riktigt toppenresa till Uppsala, Umeå och Hammerdal. Är så sjukt sliten och seg så ett längre inlägg kommer imorgon. Ska försöka steka till mig lite bilder också.
Night!

17.05.12

Jahapp. Idag är det Norges födelsedag, så först och främst: grattis till det.
Igår tog jag mig till Tessan och Jens gods i Uppsala för att hänga lite. Jens drog på styrdans och vi roade oss med struntprat och skvaller (och nej, skvaller är inte struntprat). Tessan visade mig också runt på gården och det kommer att bli så himla bra i sommar på deras stora dag.

Imorse gick vi upp alldeles för tidigt för att ta flyget till Anna, Krille och Alva i Umeå. Toktrötta och lite åksjuka efter en hård inflygning landade vi ändå och trots att Alvan var lite skeptisk i början så mjuknade hon rätt snabbt. Nu har hon hunnit med att ge mig en puss och en kram och sen kissat på golvet.

En annan dag ska jag dela med mig av lite roliga observationer man kan göra en dag på resande fot, men det orkar jag inte nu. Matlagning, hockey och lite mer struntprat väntar ikväll.

"Any landing you walk away from is a good landing"

Imorgon hoppar jag på flyget till Tessan i Uppsala och på torsdag drar vi vidare upp till Umeå. Åh vad jag längtar!
Det första jag ska göra är att ge Alvabus en stor bamsekram. Känns skönt med att vi inte lagt några direkta planer. Det är oftast då det blir bäst.

Att missa 17e maj firandet känns inte som en så big deal faktiskt. Har ju upplevt det förr och to be honest så är det inte jättespännande. Åker ju såklart mycket hellre iväg till Umeå. Biljetterna är fixade och nu har jag fått tag i en bra väska så nu återstår bara jobb, plugg, träning och packning ikväll. Det irriterar mig gränslöst att jag inte hann bli klar med uppsatsen igår, men så kan det gå. Får fixa det på söndag när jag kommer hem igen.

Tjipp och hej!

2 months to go…

Idag är det exakt 2 månader till den stora dagen. Undrar hur det kommer att kännas vid den här tiden den dagen? Jag sitter nog mest troligt och försöker trycka i mig lite frulle för att sen skynda iväg till frisören för att fixa hår och smink. Just nu längtar jag mest, men vissa dagar har jag lite tidsångest också. Det är fortfarande lite för många saker på listan som inte är avbockade, men gifta ska vi nog bli ändå.

Helgen har varit toppen. Vi tog en tidig fredagskväll för att orka upp och sitta vakt på natten/morgonen. När Anders var klar med sin vakt hoppade vi in i röda faran som tog oss till Göteborg. Vi stannade i Grebbestad en kortis och spelade en fotbollsmatch med sötungarna. IKEA blev första stopp och där inhandlades lite smågrejer som ljus, dessertglas och andra prylar. När vi var färdiga där var vi slitna som aldrig förr så vi åkte upp till Jocke och Malins lägenhet och chillade framför hockeyn.

Söndagen var den stora hitta-kostym-dagen och det gick alldeles strålande. Tur, eftersom det var lite  ”now or never”-feeling. När det var ordnat hängde vi med på Andrés avslutning på babyrytmiken. Det är tydligen en av plikterna som fadder :) Det var hur som helst mysigt och han höll låda för oss.

Idag är det toktråkigt väder här, vilket passar ypperligt då jag inte börjar undervisning förrän 12.20 och ska hugga in på uppsatsen innan det. Så nu har jag stängt in mig på kontoret med wimp på full volym och är redo att avsluta den. Jag måste ju erkänna att det finns mer intressanta saker att tänka på än för hur elever lär sig oregelbundna verb på engelska, som till exempel det som är blott 2 månader bort…

 

"Life is what happens to you while you're busy making other plans”

Har varit in i festlokalen nu och kollat läget. Innan hade jag skrivit en lista på saker vi skulle kolla upp och jag hade till och med letat fram tumstocken (!) för att vara mest möjligt förberedd. När vi så kom fram droppade vi all taktik och gick rätt på möblering. Snacka om orutinerat! Vem visste att bord kunde arrangeras på så många olika sätt? Inte jag i alla fall. Hur som helst vet jag inte om vi blev så mycket klokare. Men listan jag hade med mig fyllde sin funktion i alla fall och nu vet vi i allra högsta grad hur vi inte ska möblera, och det är ju alltid något.

Nu ska jag klämma ett par timmar till med uppsats. Imorgon är det fredag - sweet!

"When you see the light in the tunnel, turn around!"

Idag är det veckans stora begivenhet - pluggdagen. Jag önskar ni kunde höra hur ironisk den där meningen är i mitt huvud. Jag läser ju två kurser nu parallellt samtidigt som jag jobbar på med min bachelor i engelska - fortfarande.

Mobbningskursen är så gott som fullförd. 1 uppgift till som ska in i juni. Litteraturkursen i engelska går på fullfart och den är mycket bra, men det är rätt så tidskrävande att läsa en bok i veckan och lämna in uppgifter på det. Trösten är att böckerna vi läser både är användbara i skolan och spännande, även för en så kallad vuxen. Förra veckan läste vi Parvana's journey av Debroah Ellis, som var en mycket bra bok, och nu läser vi Letters from the inside av John Marshden.

Idag ligger dock fokus på bacheloruppsatsen. Jag får ont i magen av att ens skriva ordet. Den här uppsatsen skulle ha lämnats in, opponerats på och förhoppningsvis godkänts i januari, men på grund av lite missöden och en mindre snabb handledare så ska den skickas in nu till våropponeringen. Just nu känns det inte alls bra. Har inte fått någon deadline än och att försöka sätta sig in i något som jag skrev för ett halvår sedan är svårt.

Min handledare är otroligt petig, vilket resulterar i att jag sitter här med 30 sidor text med en högermarginal fullsmäckad av kommentarer. It's not pretty, I tell you. Hur som helst så är det bara att göra det och förhoppningsvis leder alla hans petiga "put a comma here" och "you need to connect these sentences" till att jag får uppsatsen godkänd och sedan aldrig mera behöver tänka på den.

Nåja, ska inte bara gnälla idag. Igår hade mina yngsta franskelever rollspel "på en fransk restaurant" och de var kanonduktiga! Många av dem hade klarat ett riktigt besök på en restaurant i Frankrike galant och det är ju poängen, även om de nog bara kan beställa sniglar och grodlår :)

I övrigt försöker jag jobba mot sommarformen. Igår blev det en lååång löprunda i spöregn. Kändes överraskande bra faktiskt. Ikväll blir det bodypump. Men först ska jag återgå till min uppsats.

Hoppas ni har en bra onsdag.

"Monday is an awful way to spend 1/7 of your life"

Måndag igjen efter vad som känns som kanske världens längsta vecka. Alltid lite skönt med måndagar tycker jag. Chans till en nystart och att lägga nya planer. Missförstå mig inte här nu, jag älskar ju såklart fredagar och att vara ledig och sådär, men precis idag känns det inte så jobbigt att det är måndag.

Den här veckan bjuder inte på några jättegodbitar. Har fortfarande en hel del rättning som ska jobbas undan. På torsdag ska vi in i festlokalen och ta mått, kolla upp vad vi måste komplettera med och se på möbleringen. Det ska bli skoj! Snart är OSAdagen förbi och då kan jag äntligen få börja pilla med bordplaceringen, något som jag redan har funderat mycket kring. Vi har ju så otroligt roliga, sociala och sköna vänner så det borde inte vara några problem.

I helgen är det dags för tv-boden cup som Slevik ordnar och det betyder att vi på dam-och herrlaget måste hjälpa till och sitta vakt på skolorna som spelarna bor på. Så mellan 04.00 och 08.00 på lördagmorgon vet jag vad jag ska göra i alla fall :) Anders har vakten efter mig och sen funderar vi på att åka en sväng till Gbg. Han behöver kolla lite mer på kostym och jag ska ha skor. Sen så fyller ju väldens sötaste André 1 år idag så då kan vi ju passa på att fira honom ordentligt också. Vi får se hur det blir. Det är ju som sagt bara måndag än…"

"If winning isn't everything, why do they keep score?"

Trevlig fredagskväll igår med besök av våra vapendragare Folke och Anna. Grillning, hockey och nostalgitripp med Games. Kommer ni ihåg det spelet? Anna och Folke kallade det för Kotten och Anders menade att det heter Tecknet, men det finns ju bara ett namn som är rätt och det är ju Games. Roligt var det i alla fall, även om tempot var lägre än när vi i tio-tolvårsåldern hade mästerskap hemma hos Roos.

Hockeymatchen var ingen hit direkt. Sverige kontrollerade och trots puckade domare och en helt förvirrad Bork som droppade de märkligaste kommentarerna så får man ju säga att vinst räckte. Norge kan ju gärna jubla och säga att de ”bara” förlorade med 2 mål, men i ärlighetens namn var det aldrig riktigt spännande. I alla fall inte efter den mycket välspelade andra perioden där Sverige ägde. Att matchen frontades som ett krig och en otroligt spännande match på förhand här i Norge säger ju också en del…

Idag ska jag ta tag i lite rättning. Snart är det tentamensdags för mina duktiga engelskelever och taktiken är att rätta undan allt annat som jag har liggandes innan dess. Vi ska också in till stan en sväng för Anders ska kolla på kostymer till sommaren. Sen ska vi köpa med oss ett par olika tårtbitar från ett av bagerierna som vi kanske ska beställa tårta från.

I övrigt längtar jag snart ihjäl mig efter Alvan. Tur att det bara är 2 veckor tills jag ska dit och busa med henne. Bonus också att Tessan hänger med. Med henne blir det aldrig tråkigt.

Ha en fortsatt fin helg!

 

 

 

"Your luck is how you treat people"

Bara ett kort inlägg här nu innan jag ska sova. Måste berätta om en riktigt rolig och lyckad lektion jag hade idag med mina äldsta elever i franska. Fokus idag var på att bli duktigare muntligt och efter en hel del funderande över hur jag skulle få alla att faktiskt prata franska kom jag fram till att speed dating var det bästa.

Eleverna hittade på en personlighet: namn, ålder, yrke, nationalitet och intressen och sen körde vi igång. 1 minut med varje date hade de till förfogande och ungefär 10 minuter senare hade alla mött alla potetiella framtida pojk-/flickvänner. Lektionen avslutades med att alla fick berätta vem de helst skulle vilja träffa igen och varför. Efter mycket skratt och otroligt mycket aktivitet av ALLA elever packade vi ihop för dagen med leenden på läpparna.
Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra och imorgon är det fredag igen :)

Sov gott!

"If you don't like how things are, change it! You're not a tree."

Älskar den här överskriften och tidigare ikväll på gymmet fick det bli lite improvisation när båda passen jag skulle köra blev inställda. Snacka om att förstöra hela veckoplaneringen! Sen så tänkte jag på den här överskriften och hoppade upp på spinningcykeln ändå och körde ett pass själv. Sen ersatte jag bodypumpen med ett egetkomponerat TRX-pass. Jag blev tvärslut och eftersom det var målet så är jag nöjd.

Tidigare idag skickade jag in en uppgift till i engelskakursen som jag läser nu. Den handlade om om hur vi kan använda litteratur för att lära våra elever om multikulturism. Faktiskt mycket intressant kurs och jag älskar att den riktar in sig på ungdomslitteratur och hur vi kan använda ungdomsböcker i klassrummet.

Jag känner mig alltid så nöjd när jag skickar in något till bedömning. Kanske beror det på att jag är perfektionist och sällan släpper ifrån mig något som jag inte är nöjd med. I alla fall så skyndade jag mig till frissan för att fixa färg och klipp. Där blev det mycket prat om sommarens begivenheter och vi satte upp provtid för uppsättning och sånt. Så skönt med en mindre sak att komma ihåg. Blev mycket nöjd med färg och form så nu klarar jag mig fram till sommaren.

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you"

Idag är det så magiskt väder att jag blir glad ända in i själen. Har precis lämnat av Blixt på bussen och ska nu skynda mig att skriva ihop en uppgift som ska in imorgon så att jag kan spendera resten av dagen ute. Långpass i skogen är planen och då är det bara att sätta igång med plugget först.

Dagarna med Blixt på besök har varit sådär perfekta som jag hade tänkt innan. Inga krav, måsten eller planer. Vi har bara chillat, snackat strunt och gjort det vi har haft lust med. Lyckades ju lura på världens snålaste tjej 2 t-shirtar på shoppingen i lördags också. Det är jag stolt över :)

Anders kom ju hem från Hemsedal i söndags också. Han var hel och förhållandesvis ren så det får man ju ändå se som en bedrift. Det verkar ha varit en lyckad resa, ändå var det någon som utbrast i bilen när jag hämtade dem: "Jag har aldrig varit så glad för att se Örebekk", så lite trötta var de nog.

Nä, nu ska jag göra ett ryck så att jag får njuta av solen senare. Ha en fin ledig dag!



PS: Jag har ju inte avslöjat vad det norska ordet edderkopp betyder. Det är inte mindre än spindel på svenska. Ganska speciellt ord om du frågar mig.

torstenssons

ännu en svensk i Norge

RSS 2.0